Trainingen

Trainingen

Als voorbereiding voor de Hunzeloop is een speciaal trainingsprogramma opgezet. Gekwalificeerde begeleiders verzorgen trainingen voor (groepen) wandelaars. In een programma van 10 weken wordt toegewerkt naar het lopen van een afstand van 10 kilometer of meer. Dit programma is er voor iedereen die wil beginnen met wandelen maar liever niet alleen begint. Ook voor bedrijven die trainingen willen aanbieden aan hun personeel of gezellig als activiteit met de personeelsvereniging is dit programma geschikt. 

De start van de trainingen is in overleg. Men krijgt ook een schema mee om in de zomermaanden op eigen kracht door te trainen en om zo de Hunzeloop met plezier en zonder blessures uit te kunnen lopen.

De eerste trainingen zullen bestaan uit wandelingen waarbij er gekeken wordt na de juiste wandelhouding voor de deelnemers en hoe de deelnemers hun eigen wandelhouding kunnen verbeteren om makkelijker de tocht te kunnen volbrengen. De derde training zal naast de wandeling gaan over materiaal dat gebruikt kan worden tijdens de tocht van schoenen/kleding tot hulpmiddelen als wandelstokjes. De vierde training gaat over het eten en drinken tijdens de tocht en tijdens de trainingen zowel in de groep als individueel. De vijfde tot en met de 8ste training zullen naast de wandeling bestaan uit de opbouw van een wandeling met een warming-up, krachtoefeningen en Cooling down om blessures te voorkomen. De negende training neemt alle eerdere trainingen nog een keer door zodat de deelnemers goed voorbereid zijn. De tiende training bestaat uit een 8 kilometertocht om te testen hoe iedereen ervoor staat en of de doelen realistisch zijn. Na afloop van laatste training wordt het schema voor de persoonlijke training doorgenomen. En is er de mogelijkheid om hierover vragen te stellen. Gedurende de periode dat er persoonlijk getraind kan worden volgens het schema is het mogelijk om via WhatsApp contact te hebben tussen deelnemer en trainer.

 

De trainingen vinden plaats in groepen van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Hierdoor is het mogelijk voor de trainer om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Omdat er met elkaar getraind wordt is het gezellig maar ook een “stok achter de deur om te komen”  

Locaties waar de trainingen gegeven worden, worden door de trainer in overleg vastgesteld en zijn altijd in de natuur. Trainingen worden gegeven door gekwalificeerde trainers van Norbert Baas sportbegeleiding.

De kosten voor dit programma van 10 weken bedragen inclusief een deelnamebewijs aan de Hunzeloop én een persoonlijk trainingsschema   € 70,- in Drenthe en € 80,- in Friesland en Groningen.  Enthousiast geworden en mee doen? Klik dan op onderstaande button.