De Hunzeloop

Waarom de Hunzeloop? 

Een wandeling maken door het bos of over de heide en genieten van de natuur is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond. Het Drentse Landschap maakt dit mogelijk doordat ze gebieden aankoopt en beschermd waardoor het nu en in de toekomst mogelijk blijft te kunnen genieten van een robuuste natuurlijke gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarin het ook heerlijk recreëren is met oog en respect voor de natuur. Door mee te doen steunt u Het Drentse Landschap en investeert u tevens in uzelf en uw omgeving. Immers de opbrengst van de Hunzeloop komt ten goede aan Het Drentse Landschap, die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse Landschap en het meedoen is leuk, gezellig en gezond.

Natuur cultuur en gezelligheid op een van de mooiste plekken van Nederland.

Natuur, cultuur, en gezelligheid, dat zijn de kernwoorden die passen bij de Hunzeloop. Dat begint al bij de start, zo worden alle deelnemers aan de Hunzeloop verwelkomd met een kopje koffie of thee en een Drents kniepertje.

Sinds 2010 wordt de Hunzeloop georganiseerd. Eerst nog als gezamenlijk initiatief van Het Drentse Landschap, het Groninger Landschap en De Friesland Zorgverzekeraar met behulp van de KWBN. Inmiddels is Het Drentse Landschap de organisator maar wel samen met veel partners en vrijwilligers want zonder hen zou het niet mogelijk zijn een evenement als dit te organiseren.

De Hunzeloop is een jaarlijks eendaags uniek wandelevenement in Noord-Nederland. Het wordt altijd georganiseerd op de 3e zaterdag in september. De Hunzeloop heeft een eigen unieke formule. Natuur, cultuur en gezelligheid op één van de mooiste plekjes van Nederland. De uniekheid van de Hunzeloop is dat er, naast een wandeling maken in een mooie omgeving, ook volop ruimte is voor historie, cultuur en natuur in het Hunzedal. Zowel geoefende als niet geoefende lopers kunnen meedoen aan een evenement van formaat.

Opbrengst Hunzeloop

De opbrengst van de Hunzeloop komt ten goede aan Het Drentse Landschap die dit op haar beurt weer investeert in de toeristisch recreatieve voorzieningen in haar gebieden zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van het Drentse landschap. 

Zo is meedoen is niet alleen leuk, gezellig en gezond maar draagt u tevens bij aan het in standhouden van een mooie natuurlijke en gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarin het heerlijk recreëren en genieten is met oog en respect voor de natuur.

DOE OOK MEE!

Wandel mee en geniet van de prachtige natuurgebieden én de gezelligheid. Misschien ziet u zelfs onderweg nog een bever, lepelaar of zeearend.