Natuur cultuur en gezelligheid op een van de mooiste plekken van Nederland.

Nieuwe natuur, markante gebouwen en gezelligheid, dat zijnde kernwoorden die passen bij de Hunzeloop. Dat begint al bij de start,zo worden alle deelnemers aan de Hunzeloop verwelkomd met een kopje koffie of thee en een Drents kniepertje.

 

 Sinds 2010 wordt de Hunzeloop georganiseerd. Eerst nog als gezamenlijk initiatief van Het Drentse Landschap, het Groninger Landschap en De Friesland Zorgverzekeraar met behulp vande KNBLO-NL. Inmiddels is Het Drentse Landschap de organisator maar wel samen met veel partners en vrijwilligers want zonder hen zou het niet mogelijk zijn een evenement als dit te organiseren.

 

De Hunzeloop is een jaarlijks eendaags groot en uniek wandelevenement in Noord-Nederland. Het wordt altijd georganiseerd op de 3e zaterdag in september. De Hunzeloop is van een kwalitatief hoogstaand niveau met een eigen unieke formule. Natuur, cultuur en gezelligheid op één van de mooiste plekjes van Nederland. De uniekheid van de Hunzeloop is dat er, naast een wandeling maken in een mooie omgeving, ook ruimte is voor historie, cultuur en natuur in het Hunzedal. Zowel geoefende als niet geoefende lopers kunnen meedoen aan een evenement van formaat, met activiteiten onderweg die jong en oud aanspreken.